Het hele jaar door genieten

Binnenzwembaden

Genieten van je zwembad? Elke dag van het jaar? Die droom wordt werkelijkheid als je kiest voor een binnenzwembad van Aquasfeer. Een binnenzwembad is een bijzondere luxe. Het is immers niet voor iedereen mogelijk om ruimte te creëren voor een zwembad in huis. In de praktijk zien we echter meer en meer behoefte ontstaan bij mensen die verlangen naar een plek waar wellness en ontspanning samenkomt in één ruimte. Een ruimte die bijvoorbeeld plaats biedt aan sauna, fitness én zwembad.

De realisatie van een binnenzwembad vraagt echter om een gedegen aanpak waarbij een aantal vraagstukken aan bod komen. Gelukkig heeft Aquasfeer de ervaring in huis om de beste adviezen te geven. Van ontwerp tot aanleg, van installatie tot onderhoud.

Bezoek onze showroom

Welke type binnenzwembaden?

Wat de beste keuze is voor een binnenzwembad heeft vooral te maken met de bouwsituatie. Als je een huis gaat bouwen, dan kun je kiezen voor een styropool bad of een kunststof bad van polypropyleen. Je hebt op dat moment immers de ruimte om een bad te kunnen aanleggen. Dat geldt ook als je ervoor kiest om een uitbouw of aanbouw aan je huis te plaatsen.

Het wordt een stuk complexer als je een binnenzwembad wilt plaatsen in een bestaand gebouw, bijvoorbeeld in een schuur of garage. Vaak wordt dan ook nog wel overwogen om een whirlpool te plaatsen, vanwege de minder ingrijpende bouwaanpassingen.

Overwegingen bij aanleg van een binnenzwembad?

Een binnenzwembad kun je niet zomaar vergelijken met een buitenzwembad. Daarom delen we graag enkele ervaringen die je kunnen helpen bij de keuze van een binnenzwembad.

Bouwkosten van de aanleg van een binnenzwembad

De aanleg van een binnenzwembad vraagt vaak om extra aanpassingen. In de praktijk betekent het dan ook dat de initiële aanleg een stuk duurder uitvalt dan de aanleg van een buitenzwembad.

Luchtbehandeling

Een binnenzwembad zorgt voor een hoge luchtvochtigheid. Dit betekent dat er een goede luchtbehandeling nodig is om de vochtige lucht uit de zwembadruimte te verwijderen en te voorkomen dat de vochtige lucht in overige ruimtes in de woning terecht komen.

Energie

Een binnenzwembad heeft minder energie nodig om op warmte te blijven, er verdwijnt immers minder warmte in de buitenlucht. Toch blijkt in de praktijk dat een binnenzwembad meer energie kost omdat je er simpelweg een groter gedeelte van het jaar gebruik van maakt. Bovendien vraagt het luchtbehandelingssysteem om energie.

Onderhoud

Een binnenzwembad heeft niet te maken met invloeden van buitenaf. Regen, koude, wind, vallend blad en groene aanslag zijn niet of nauwelijks aan de orde. Dit betekent dan ook dat er minder onderhoud gepleegd hoeft te worden.

Interesse?

Bezoek vrijblijvend onze showroom en laat je informeren

Menu