Het hele jaar door plezier
Verwarming

Wil je zo lang mogelijk genieten van je zwembad, van het vroege voorjaar tot het late najaar? Dan is een zwembadverwarming geen overbodige luxe. Uit de praktijk blijkt dat de ideale watertemperatuur ligt tussen 24 graden en 30 graden. Temperaturen die alleen gerealiseerd kunnen worden dankzij een zwembadverwarming.

Dankzij voortdurende technologische ontwikkelingen zijn de zwembadverwarmingen van vandaag energiezuinig en steeds beter in staat om op een efficiënte wijze warmte af te geven aan zwemwater. Bij Aquasfeer kiezen we voor verwarmingssystemen die zich hebben bewezen in de praktijk.

Warmtepomp

Een zwembad warmtepomp is één van de meest effectieve en efficiënte wijze van zwembadverwarming. De werking van een zwembad warmtepomp is grotendeels gebaseerd op een natuurkundig principe dat indien men een gas comprimeert tot een hogere druk, de temperatuur stijgt. Zwembad warmtepompen gebruiken een interne compressor om gas te comprimeren waarna het gas door de warmtewisselaar wordt gestuurd. Het zwembadwater stroomt vervolgens ook door de warmtewisselaar waar warmteafgifte plaatsvindt.

Omdat de systemen niet gebaseerd zijn op het verbranden van brandstoffen zijn warmtepompen erg milieuvriendelijk. Energie wordt namelijk gehaald uit het verplaatsen van warmte. Warmtepompen zijn tot wel tien keer energievriendelijker dan andere verwarmingstoestellen!

Een ander voordeel van een warmtepomp is dat het bij veel lagere buitentemperaturen nog steeds je zwembad kan verwarmen. Hiermee kun je het zwemseizoen enorm verlengen. Voor relatief weinig geld kun je al heel vroeg in ’t seizoen van je zwembad genieten!

Wie wil er nu niet 8 maanden zwemmen in lekker warm badwater?

Let op! Een warmtepomp is geen vervanging voor je circulatiepomp. Voor de aanschaf en plaatsing van een warmtepomp kun je altijd het beste contact met ons opnemen. Er zijn veel verschillende types en soorten warmtepompen. In de loop van de jaren hebben we bij Aquasfeer genoeg kennis opgebouwd om het beste advies te geven gericht op jouw specifieke situatie. In onze showroom hebben we altijd een aantal van onze meest gewaardeerde warmtepompen staan voor ieders budget.

Extra verwarming door solarlamellen.

Behalve bescherming, zijn solarlamellen ideaal om de warmte van je zwemwater langer vast te houden. Bovendien zorgt de structuur van solarlamellen voor extra opwarming als de zon schijnt.

Interesse?

Wil jij ook genieten van de luxe van een eigen zwembad in je tuin?

Menu