De hele zomer genieten!

Buitenzwembaden

Een eigen zwembad? Al lang niet alleen maar een droom. Steeds meer mensen ontdekken hoeveel plezier en comfort een eigen zwembad geeft. Niet alleen maar voor de warme zomerse dagen, maar ook in het voorjaar en het najaar, als het aangename zwemwater uitnodigend wenkt voor een ontspannen duik.

Aquasfeer is niet zomaar een zwembadbouwer. Wij weten wat ervoor nodig is om een zwembad aan te leggen dat de garantie geeft voor jarenlang zwemplezier. Dat danken we aan een uitgebreide ervaring, aan een goed team van professionals én aan onze rol als adviseur voor klanten die ervoor kiezen om in eigen beheer een buitenzwembad aan te leggen.

Bezoek onze showroom

Styropool zwembad

Een Styropool zwembad wordt opgebouwd uit polystyreen -tempex- blokken. De styropool blokken zijn beschikbaar in verschillende afmetingen. Het grote voordeel van zwembadbouw met polystyreen blokken is de snelheid van bouwen en de sublieme isolatiewaarde. Bovendien is het een groot voordeel dat dankzij de grote mate van bouwvrijheid een zwembad in elke gewenste maat mogelijk is.

Wil je een inlooptrap, zitbank en/of roldeknis? Met de styropool bouwblokken is dit eenvoudig en naar ieders wens te realiseren.

Met een Aquasfeer styropool zwembad ben je verzekerd van een onverwoestbaar, meest energiezuinig zwembad.

Het ene polystyreen is het andere niet!

Bij Aquasfeer stellen we hoge eisen aan de materialen die we kiezen voor aanleg van een zwembad.

Er is een enorm aanbod aan polystyreenblokken voor de bouw van een zwembad. Polystyreenblokken met een lage dichtheid (densiteit) zijn goedkoper dan polystyreenblokken met een hoge dichtheid. Bij Aquasfeer werken we uitsluitend met de AQS PS 80 bouwblokken met extreem hoge dichtheid. We hebben namelijk de ervaring dat de opbouw met dichtere polystyreenblokken zorgt voor een sterker solide en prachtig afgewerkt bad.

Bouwwijze.

De polystyreen blokken worden geplaatst op een gestorte betonnen bodem. Na de opbouw van het zwembad en het eenvoudig inbouwen van skimmers, inspuiters en verlichting, worden de holle polystyreen blokken volgestort met beton. Hierdoor ontstaat een zeer sterke en onverwoestbare bouwconstructie.

De afwerking en waterdichtheid van het bad wordt gerealiseerd door het aanbrengen van een waterdichte en gewapende zwembadfolie. Dit is een zeer sterke kunststof beschermingslaag die aan de binnenzijde van het bad wordt aangebracht. Zwembadfolie is naar eigen smaak in zeer veel kleuren en designs te leveren.

AQS Polypropyleen zwembad

Een polypropyleen zwembad bestaat uit een ‘kant en klare’ kunststof bak die uitgevoerd kan worden in een standaardmaatvoering, maar desgewenst ook op maat gemaakt kan worden. Het voordeel en de populariteit van een polypropyleen zwembad is te danken aan de snelle plaatsing.

Echter, het nadeel van de polypropyleen baden is de complexe plaatsing.

Je dient normaal het bad evenredig te vullen met water en aan de buitenzijde met gestabiliseerd zand. Een tijdrovende en dure klus waar veel onvoorziene kosten in gaan zitten.

Aquasfeer neemt die nadelen weg door het polypropyleen bad te voorzien van de AQS polystyreen bouwblokken die je eenvoudig volstort met beton. Hierdoor is het niet meer nodige het bad aan te vullen met gestabiliseerd zand en kan het bad nog sneller geplaatst worden. Onvoorziene hoeveelheden gestabiliseerd zand en inkoop van vrachtwagens met water behoren tot het verleden. Bovendien is het niet meer nodig om een  betonnen fundering voor de randtegels naast het bad te storten.

De eigenschappen van polypropyleen?

Polypropyleen, of PP, is een kunststof dat in verschillende diktes beschikbaar is. Dankzij de gladde afwerking is de afzetting van kalk en algen niet aan de orde. Hierdoor is de waterkwaliteit veel beter te regelen. Een ander voordeel is de ongevoeligheid voor uv-stralingen waardoor verkleuring niet optreedt.

Een polypropyleen zwembad bestaat uit kunststof panelen die aan elkaar worden gelast. Hierdoor ontstaat een ijzersterke verbinding. Dit geeft tevens de vrijheid om een zwembad te ontwerpen dat afwijkt van standaardmaten en vormen.

Bouwwijze?

Een polypropyleen zwembad wordt geplaatst op een gewapende betonnen bodem. Het plaatsen vraagt wel om een zware hijskraan. Eenmaal geplaatst, worden de zijkanten aangevuld met zand en / of isolatiebeton. De binnenzijde van het polystyreen zwembad hoeft verder niet afgewerkt of behandeld te worden. Na installatie van de waterbehandelingssystemen vindt de eindafwerking plaats.

Interesse?

Bezoek vrijblijvend onze showroom en laat je informeren